Unul din deserturile mele preferate pe care il fac mereu cu mult drag sunt briosele! Sunt usor de facut, sunt frumusele si colorate si exista atatea variante incat e usor sa fii creativ si sa te joci cu diferite combinatii de ingrediente! O combinatie pe care am descoperit-o la munte cand am facut briose pentru prietenii mei sunt cele cu cacao si ciocolata alba. Si au avut muult mai mult success decat preferatele mele cu fructe! Asa ca impart si cu voi reteta!
Ingrediente
Pentru masurare se foloseste o cana de 250 ml
2 cani faina
1/2 cana zahar (1/4 brun + 1/4 alb)
2 lingurite praf de copt (un plic)
un praf de sare
3 linguri de cacao
1 cana ciocolata alba taiata bucatele
1/3 cani ulei de floarea soarelui
2 oua
1 cana lapte
o lingura esenta vanilie (sau un plic de zahar vanilat)
Preparare
1. intr-un bol mare se amesteca ingredientele uscate (primele 6)
2. separat se amesteca ingedientele umede (ultimele 4) si se adauga apoi la compozitia uscata
3. se incorporeaza bine toate ingredientele, se pune compozitia in 12 forme de briose si se baga la cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 20-25 minute (in functie de cuptor si de testul scobitorii)
Se lasa cateva minute sa se raceasca si se servesc cu pofta! (merg de minune la cafeaua de dimineata)
Tips & Tricks
Briosele se coc cel mai bine in tava speciala de briose. Daca le coaceti doar in hartiile pentru briose, se pot lasa de la greutatea compozitiei. De aceea e mai bine sa faceti o mica investitie pentru o tava cu forme de de 12 bucati!
Cand amestecati aluatul la final, asigurati-va ca s-au incorporat bine ingredientele uscate (faina, cacao) insa nu le amestecati prea tare, pentru ca altfel briosele nu vor iesi foarte pufoase!
Optional, puteti adauga si un topping: 2 linguri zahar brun + o lingurita rasa de scortisoara. Toppingul face ca briosele sa aiba o crusta deasupra si o aroma delicioasa de scortisoara!