Smoothie verde cu fructe inghetate / Green Smoothie with frozen berries

IMG_3495

Smoothie-urile sunt acele bauturi colorate, gustoase si cremoase care se fac repede si sunt savurate si mai repede. Partea cea mai buna insa, este ca smoothie-urile sunt extrem de hranitoare si sunt o varianta excelenta de a comprima o multime de vitamine intr-un singur pahar. Pot inlocui foarte usor portia zilnica de fructe (pentru cei care nu sunt mari mancatori de fructe) iar in cazul smoothie-urilor verzi, pot inlocui chiar si necesarul de legume verzi pe care ar trebui sa il consumam zilnic. Asa ca daca te simti vinovat ca nu ai introdus nici o salata pe ziua de azi… poti recupera seara cu un smoothie verde! Si pentru ca multi dintre voi se stramba deja cand aud de frunze verzi intr-un suc, am gasit o combinatie care va placea chiar si celor mai sceptici! Cea cu fructe inghetate 🙂 In felul asta, gustul verde este aproape insesizabil, mai ales si cu adaosul de ghimbir. Asa ca spor la treaba!

Ingrediente

pentru masurare se foloseste o cana de 250 ml

o mana plina de spanac (sau baby spinach)
1/2 cana apa
1/2 cana fructe inghetate (eu am folosit fructe de padure, puteti folosi capsuni sau orice gasiti si va place)
1 banana mica
1 mar
o bucatica de ghimbir (atentie, gustul este foarte puternic si intepator, folositi mai intai o cantitate mica sa vedeti daca suportati gustul)

IMG_3492

Preparare

1. Puneti mai intai spanacul, apa si fructele inghetate in blender si mixati bine.
2. Adaugati banana si marul taiat bucatele si mixati din nou, iar la sfarsit puneti ghimbirul (eu il dau prin razatoare ca sa fiu sigura ca se amesteca bine).

Image-1

Se serveste proaspat sau se pastreaza la frigider pentru maxim o zi. Eu il fac de obicei dimineata si il iau cu mine iar seara il beau in loc de masa de seara. Este hranitor, gustos si rezista bine atata timp cat sta la frigider.

Il puteti pune foarte usor intr-o sticla cu gatul putin mai larg si il puteti lua cu voi la pachet! Usor, gustos si sanatos!

 

Leave a comment