M&M Cookies / Biscuiti M&M

IMG_3732

Cine nu iubeste bomboanele colorate M&M? Ei bine, daca nu erai un mare fan, acum o sa le iubesti pentru ca in combinatie cu cei mai fragezi biscuiti sunt de nerefuzat! Aceste cookies-uri colorate ii vor atrage imediat pe cei mici si nu numai! Am pus demult ochii pe ele si am incercat/testat multe combinatii de retete (ba cu margarina, ba cu unt, ba cu aluatul lasat la frigider, ba cu una si cu alta..) si nu eram deloc multumita de rezultat. Ori ieseau prea tari, ori se imprastiau prea tare in tava ori erau prea grasi..
Asa ca am folosit ca baza reteta mea de Biscuiti cu ciocolata si alune (https://popilikestobake.wordpress.com/2014/05/16/cookies-cu-ciocolata-si-alune/) si am mers la sigur! Rezultatul? Un gust delicios, si o textura crocanta dar frageda care rezista mai multe zile fara probleme (nu va garantez insa ca vor rezista prea mult in preajma nimanui…).

Ingrediente

Pentru masurare se foloseste o cana de 250 ml

1 ou
1/2 cana zahar (1/4 zahar alb + 1/4 zahar brun)
1/2 pachet unt (100g) la temperatura camerei sau topit cateva secunde la microunde
1 lingura esenta de vanilie
1 + 1/2 cani faina
1 plic de budinca de vanilie (40g)
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
un praf de sare
1 cana bomboane M&M

Preparare

1. Se bate bine oul cu zaharul (2-3 minute) iar apoi se adauga vanilia si untul.

2. Separat, se amesteca ingredientele uscate (faina, pudra de vanilie, bicarbonatul si sarea) iar apoi se amesteca cu prima compozitie.

IMG_3730

3. Aluatul moale si lipicios se pune cu lingurita in tava sub forma de bilute. Se turtesc bilutele bine cu mana si se adauga deasupra bomboanele M&M.

IMG_3731

4. Se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 10 minute. Atentie! Verificati dupa 8-9 minute deoarece depinde de cuptor. Biscuitii sunt gata cand marginile incep usor sa se maroneasca.

FullSizeRender

Tips & Tricks

1. Incercati sa puneti cat mai putina compozitie in tava (mai putin de o lingurita) deoarece ei se vor umfla si vor iesi apoi prea mari. Adaugati insa multe M&M-uri (8-9 buc) chiar daca par inghesuite, pentru ca biscuitii se vor mari, iar bomboanele vor fi mai rasfirate.
2. Atentie! Nu folositi M&M cu arahide pentru ca acelea sunt prea mari si vor crapa repede in cuptor. Trebuie sa cumparati M&M in punguta maro, nu galbena!

Leave a comment